>Privacybeleid Step Forward Orthotics
Privacybeleid Step Forward Orthotics2018-05-30T20:42:11+00:00

Privacybeleid Step Forward Orthotics

25 mei 2018

In dit privacybeleid leggen we uit wat we bij Step Forward Orthotics (website: www.steunzolen.nu) allemaal doen met je (persoonlijke) informatie.  Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met ons.

Bij het verwerken van je gegevens houden wij ons aan de eisen van de Europese privacywetgeving (AVG). Dit betekent onder andere dat wij:

  • duidelijk zijn over waarvoor wij persoonsgegevens verwerken. Dit kun je lezen in dit privacybeleid;
  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • je eerst om uitdrukkelijke toestemming vragen om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin je toestemming is vereist;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • je recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Welke persoonsgegevens wij verwerken en waarom

Wij verwerken jouw persoonsgegevens wanneer je gebruikmaakt van onze website (www.steunzolen.nu) of een (potentiële) klant van ons bent en deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Step Forward Orthotics verwerkt alleen persoonsgegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van een overeenkomst (d.w.z.: een bestelling of vergelijkbare dienstverlening) of omdat het wettelijk verplicht is. Wij publiceren deze gegevens niet tenzij jij hier jouw uitdrukkelijke toestemming voor geeft.

Hieronder vind je alle persoonsgegevens die wij, afhankelijk van de dienst die je gebruikt, verwerken.

Wanneer je een reactie plaatst

Wanneer je een reactie achterlaat op onze website, verzamelen we de gegevens die je verstuurt met het reactieformulier, je IP-adres en de browser die je gebruikt om spam opsporing te doen. Ook kan er geanonimiseerde data, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) gestuurd worden naar de Gravatar service indien je deze gebruikt. Het privacybeleid van Gravatar kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto mogelijk publiekelijk zichtbaar in je reactie.

Wanneer je een (contact)formulier invult

Wanneer je een contactformulier op de website invult gebruiken wij persoonsgegevens om hier op de juiste, en nette manier te kunnen reageren. Hiervoor gebruiken wij de gegevens die jij aan ons doorgeeft, onder andere NAW-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, persoonlijke voorkeuren, en e-mailadres. Deze hebben wij nodig om je verzoek te kunnen afhandelen. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie.

Wanneer je een (potentiele) klant van ons bent

Wanneer je een klant van ons bent gebruiken wij je NAW-gegevens, factuuradres, evt. KvK nummer, telefoonnummer, e-mailadres en betalingsgegevens. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend omdat ze nodig zijn om offertes en facturen op te sturen, betalingen te verwerken, contact te hebben en onze administratie te doen.

Hoe lang wij persoonsgegevens bewaren

Step Forward Orthotics bewaart je persoonsgegevens niet langer dan de verplichte wettelijke termijn of, wanneer dit niet van toepassing is, niet langer dan noodzakelijk is dan voor het uitvoeren van de overeenkomst of verwerken van de vraag. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist. Wij bewaren de gegevens in ieder geval niet langer dan 7 jaar na het sluiten van de overeenkomst. Geanonimiseerde analytische data wordt gedurende 26 maanden na de laatste activiteit bewaard.

Met wie wij persoonsgegevens delen

Step Forward Orthotics deelt je persoonsgegevens alleen met derden als het nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst, zoals het verwerken van betalingen via een bank of andere betalingsdienstverlener, het doen van onze administratie via administratiesoftware of onze accountant.

Dit gaat om de volgende partijen:

  • Factuur en administratiesoftware
  • Spamdetectie voor reacties op berichten op de website

Deze partners zijn gevestigd binnen de EU. Met deze partijen hebben wij overeenkomsten voor het verwerken van deze gegevens namens ons, en zijn deze derde partijen zijn net als wij verplicht om de Europese privacyregels na te leven.

Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dit van ons eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Dit privacybeleid is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden.

Cookies

Step Forward Orthotics probeert zo min mogelijk cookies te gebruiken op onze website. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone.

Soorten Cookies

We gebruiken functionele cookies die nodig zijn voor het functioneren van de website en bijvoorbeeld de website sneller te maken of te onthouden dat iemand is ingelogd op de website. We plaatsen cookies om de informatie die je invult in onze contactformulieren op te slaan zodat je die niet meteen kwijtraakt als je verkeerd klikt. Zonder deze cookies werkt de website niet goed.

We gebruiken analytische cookies die nodig zijn voor het analyseren en verbeteren van onze website en dienstverlening. We hebben een bewerkersovereenkomst met Google Analytics voor het verwerken van deze data, welke enkel geanonimiseerde gegevens gebruikt. Deze gegevens zijn dus niet naar jouw persoonlijk terug te leiden. Ook delen we deze gegevens niet met anderen, ook niet met Google producten en medewerkers.

We gebruiken geen invasieve of tracking cookies. Wel hebben we wel links naar andere websites op onze website, zoals YouTube en onze social media accounts. Je kunt het beste hun privacyverklaring doorlezen mocht je op deze links klikken.

Deze website is gemaakt met WordPress, een CMS (content management systeem) dat is ontwikkeld door Automattic. Tijdens je bezoek maakt WordPress gebruik van een cookie om te controleren of cookies door je browser worden ondersteunt. Deze cookies worden niet gebruikt voor analyses en zijn puur functioneel. WordPress voldoet aan de richtlijnen uit de AVG (GDPR). We wijzen je derhalve ook op de algemene voorwaarden van Automattic.

Afmelden (opt-out) voor cookies

Je kunt je afmelden voor cookies van alle websites door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat (ChromeInternet ExplorerFirefox en Safari). Je kunt ook zelf cookies en andere opgeslagen instellingen uit je browser te verwijderen (Chrome, Internet Explorer, Edge, Firefox, Safari).

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten. Dit kunnen bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen of berichten zijn. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich alsof de bezoeker deze andere website bezoekt. Deze ingesloten websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Youtube video’s die op deze website staan.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Je kunt in ons apart gepubliceerde beveiligingsbeleid lezen hoe wij je gegevens beschermen.

Hoe je je gegevens kunt inzien, wijzigen en verwijderen

Als je een reactie hebt geplaatst of je hebt ingeschreven voor het ontvangen van informatie of onze nieuwsbrief, heb je ons persoonlijke gegevens verstrekt. Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Ook mogen we geen gegevens verwijderen die we door overheden of andere juridische instanties verplicht zijn te bewaren.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Het is niet ondenkbaar dat ons privacybeleid in de toekomst wordt uitgebreid of gewijzigd. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Onze contactinformatie

Step Forward Orthotics

Van der Hoevenstraat 5
2313 VA Leiden
info@steunzolen.nu
+31 (0)6 306 444 54

Je kunt ook ons contactformulier gebruiken.